Antrenör Akademisi Nişantaşı Üniversitesi’nde Gerçekleşti

İlk kez düzenlenen Antrenör Akademisi, Nişantaşı Üniversitesi NEOTECH Kampüsü ev sahipliğinde tamamlandı.

Oryantiring Antrenörlerinin gelişimine katkı vermek amacıyla belirlenen program iki gün sürdü. Kuzey Geyikleri Doğa Sporları Kulübü ve Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ortaklığı ile hazırlanan Antrenör Akademisi takdir topladı. Abdullah Özdemir ve Doç.Dr. Umut Davut Başoğlu tarafından verilen eğitimlere ülkemizin farklı şehirlerinden antrenörlerin ilgisini çekti. Organizasyona 20 farklı kulüpten 37 antrenör katılım gösterdi.

Program içerisinde yer alan konular şu şekildeydi;

Antrenman Planlaması ve Sistemi,

Sporcu Takibi ve Gözlemlenmesi,

Performans Ölçümleri ve Değerlendirilmeleri,

Kuvvet Çalışmaları ve Uygulamaları,

Sprint Çalışmaları ve Uygulamaları

Antrenör Akademisi’nde uluslararası başarı kazanmak için önemli bir adım teşkil ediyor. Antrenörlerin bilgi birikimini paylaşacağı bu akademilerin sürekliliğinin sağlanması planlanıyor. Yıl içerisinde farklı zamanlarda gerçekleştirilecek akademilere birçok il ev sahipliği yapmak istiyor. Bir sonraki Antrenör Akademisi’nin belirlenmesi adına antrenörlerin görüşleri alınarak programa son verildi.

Yayın Tarihi: 27.09.2019 - 13:22:12