90 (212) 210 10 10

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

OBİS üzerinde eğitim-öğretim süreniz boyunca alacağınız dersler, öğrenci slotları başlığı altında yer almaktadır. Öğrencilere eğitim-öğretim programlarının düzenlenmesinde yardımcı olmak için ilgili bölüm/program başkanı tarafından akademik danışman görevlendirilir. Danışman, öğrenciyi öğrenimi süresince izler, ön lisans/lisans öğretimi ve ilgili mevzuat hakkında yönlendirir. Akademik danışmanınız sizi alabileceğiniz dersler hakkında bilgilendirecektir.

Danışman, öğrenciyi öğrenimi süresince izler, ön lisans/lisans öğretimi ve ilgili mevzuat hakkında yönlendirir. Sisteme ilk giriş yaptığınızda ana ekran üzerinde size tanımlanmış olan danışman hocanızın ismini görebilirsiniz.

YANO yalnızca ilgili yarıyılda aldığınız derslerin not ortalamasıdır. GNO ise tamamladığınız tüm dönemlere ait derslerinizin not ortalamasıdır.

Yatay geçiş kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvimi her yılın Ocak ve Temmuz aylarında kontenjanlar, başvuru koşulları ve başvuru tarihleri de belirtilerek web sayfamızda duyurular alanında yayınlanmaktadır.

Ders kaydı, öğrenci bilgi sistemi üzerinden önceden ilan edilen tarihlerde öğrenci tarafından yapılır. Öğrenci, katkı payı / öğrenim ücretini ilgili bankaya yatırdıktan sonra öğrenci bilgi sistemi üzerinden kayıtlanacağı dersleri seçer ve bu dersler danışmanı tarafında onaylanarak kesin kayıt işlemi tamamlanır.

Bütünleme sınavları; final sınavına giremeyen, final sınavına girip başarılı olamayan öğrencilere, akademik takvimde belirlenen tarihlerde uygulanan sınavlardır.

Apply Nişantaşı